Bài tập tiếng Anh lớp 6 chương trình mới Unit 7 Television

Bài tập tiếng Anh lớp 6 chương trình mới Unit 7 Television

Tiếng Anh 6 Unit 7 Television| Bài tập Unit 7 SGK tiếng Anh lớp 6 thế hệ có đáp án

Tiếng Anh Unit 7 lớp 6: Television

Bài tập tiếng Anh lớp 6 Thí điểm Unit 7: Television có đáp án có trên VnDoc.com giúp các em học sinh lớp 6 ôn tập kiến thức Từ vựng – Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm Unit 7 hiệu quả. Sau đây mời thầy cô và các em vào tham khảo.

Quý khách đang xem: Bài tập tiếng Anh lớp 6 chương trình mới Unit 7 Television

A. PHONETICS

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined.

1.

A. leather

B. that

C. theatre

D. then

2.

A. nothing

B. gather

C. method

D. death

3.

A. something

B. brother

C. them

D. weather

4.

A. those

B. there

C. thank

D. without

5.

A. southern

B. south

C. thick

D. athlete

6.

A. healthy

B. northern

C. thirsty

D. mouth

7.

A. this

B. these

C. them

D. kinh hãiarth

8.

A. this

B. feather

C. smooth

D. south

9.

A. think

B. month

C. hoảng hồnverything

D. clothing

Đáp án:

1 – C 2 – B 3 – A 4 – C
5 – A 6 – B 7 – D 8 – D; 9 – D

Question II. Find the word which has different sound in the part underlined.

1. A. thirsty B. throw C. theme D. there
2. A.breathe B. fourth C. tooth D. warmth
3. A. then B. thing C. them D. their
4. A. birthday B. mouthful C. although D. worth
5. A. ngạiverything B. rhythm C. healthy D. nothing

Đáp án:

1 – D 2 – A 3 – B 4 – C 5 – B

Question III. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. the B. there C. think D. they
2. A. ngạiarth B. feather C. theater D. thanks
3. A. when B. where C. detective D. best
4. A. clumsy B. cute C. just D. but
5. A. thirty B. them C. both D. theme

Đáp án:

1 – C 2 – B 3 – C 4 – B 5 – B

B. VOCABULARY AND GRAMMAR.

Question I. Find the word that doesn’t belong to the group.

1. A. when B. why C. often D. where
2. A. television B. channel C. programme D. weather
3. A. Britain B. Ha Noi C. Finland D. Japan
4. A. but B. because C. and D. what
5. A. weatherman B. actor C. writer D. newsreader

Đáp án: 1 – C; 2 – D; 3 – B; 4 – D; 5 – C

Question II. Choose the correct answer :

1. My brother likes watching TV …………. I like going out with my friends.

Xem nhiều hơn: Nằm mơ thấy gà mái là điềm gì ? mơ thấy đàn gà đánh con gì

A. and

B. but

C. or

D. so

2. My father ……………………… a car to work kinh hoảngvery day.

A. drive

B. to drive

C. driving

D. drives

3. ………….. do you take morning kinh hãixercises?- Because it is good for my health.

A. what

B. when

C. why

D. where

4. ……………………..… apples do you want to buy?

A. How often

B. How far

C. How much

D. How many

5. Do you know……………… Hoa is? – She is at school now.

A. which

B. who

C. where

D. what

6. ………….. do you play football?– Because I like it.

A. why

B. which

C. where

D. what

7. …………….. do you go to school?I go to school by bike.

A. How

B. what

C. when

D. where

8. My brother used to go work ………………………. bike.

A. by

B. to

C. on

D. in

9. I …………..…………. to school on foot.

A. go

B. to go

C. going

D. goes

10. I like watching TV, ………………. I watch it in my không tính tiền time.

A. so

B. when

C. but

D. or

11. …………. Do you brush your teeth?- Twice a day.

A. how often

B. how far

C. how many

D. how much

12. I want to work in television industry, …………. I am working hard.

A. because

B. although

C. so

D. and

13. Children like watching ………………….

A. cartoon.

B. weather

C. news

D. horror.

14. …….. are you so late?

A. what

B. where

C. why

D. How

15. …………. Are you talking to? – Nam

A. who

B. when

C. what

D. How

Đáp án:

1 – B 2 – D 3 – C 4 – D 5 – C
6 – A 7 – A 8 – A 9 – A 10 – A
11 – A 12 – C 13 – A 14 – C 15 – A

Question III. Put the correct verbs in the brackets.

1. Every morning, Linda (get)…………up at 6.She (have) ………………………breakfast at 6:10

After breakfast, she (brush) …………………her teeth. She (go) ……..to school at 6:30.

She (have) ……………………………..…lunch at 11:30 at school.

2. We (watch)…………….T.V every morning.

3. I (do)……………………my homework sợ hãivery afternoon.

4. Mai and Lan (play)………………….games after school.

5. Vy (listen)………………to music kinh hoảngvery night.

6. Where (be)………………..your father now?

He (read) …………………………………..a newspaper.

7. What …….you (do)………….…………? I (be)…………………….a student.

8. Where ………….you (go)……………….now?

I (go) ………………………….…to the market.

9. She is cooking and we (do)……………………..the housework.

10. He isn`t in the room.He (play) ………………………………..in the garden.

11. Look!The birds (fly) ………………………………….…………….

12. I (go)………….to school by bus every day , but today I (go) …………..to school by bike.

13. Listen!Mai (sing) ………………………….

14. They (play)…………………volleyball every afternoon.

They (play) ……………………volleyball now.

15. Mai (brush)…………..her teeth kinh khủngvery morning. She (brush) ……………………her teeth now.

Xem nhiều hơn: BÀI TẬP TRÁI PHIẾU CÓ LỜI GIẢI – Thịnh Vượng Tài Chính

16. Listen!Lan (play) ……………………….the piano.

17. Mai (be)………………….tired now.

18. It is 6:00 p.m.Mary is at home. She (have) ……………….. dinner with her family around six o’clock

19. Where is your father?He is upstair. He (watch) …………………….……T.V

He always (watch) ………………………..T.V at night.

20. Our teacher (live)………………..on Quang Trung street.

21. Bao and Mai (do)…………………the housework now.

22. What ………your mother (do)…….? She is cooking.

23. How …………you (go)……………to school hoảng hồnvery day?

24. Nam (go)……………..to work by car hoảng hồnvery day but today he (take) ………………….…a bus.

25. Where ……………..your father (work)……..? In the hospital.

26. Look!The teacher (come) ………………………

27. She is very clever.She (speak) …………………….….4 languagues.

28. Steve (smoke)………………….10 cigarettes a day.

29. We usually (have)……………………dinner at 7: 00

30. Anne (wash)………………….her hair twice a week

31. Jane (teach)…………………English to children.

32. You (meet)………………….a lot of people.

33. He often (go)………………………….to the cinema.

34. Food (cost)………………………………………a lot of money.

35. Listen!Somebody (sing) ……………………………

36. She is tired.She (want) ………………….to go home now.

37. How often ……you (read)……………a newspaper?

38. “Excuse me, but you (sit)…in my place” “Oh , I am sorry”

39.“I am sorry“ I (not understand)… Please speak slowly.

40. What time …………..she (finish)……………work every day?

Đáp án:

1 – gets – has – brushes – goes – has 2 – watch 3 – do 4 – are playing
5 – listens 6 – is – is reading 7 – do … do – am 8 – are… going – are going
9 – are doing 10 – is playing 11 – are flying 12 – go – go
13 – is singing 14 – play – are playing 15 – brushes – is brushing 16 – is playing
17 – is 18 – has 19 – is watching – watches 20 – lives
21 – are doing 22 – is … doing 23 – do … go 24 – goes – takes
25 – does .. work 26 – is coming 27 – speaks 28 – smokes
29 – have 30 – washes 31 – teaches 32 – meet
33 – goes 34 – cost 35 – is singing 36 – wants
37 – do you read 38 – sit 39 – don’t understand 40 – does … finish

Question IV. Complete the following sentences, using the question words: What, Where, How many, How much, How far, How long, How old, Whose, Who, Why

1. __________ does his mother do? – She is a nurse.

2. __________ do you live? – At 13 Le Duan Street.

3. ___________ don’t you write your ngạixcercises? – Because they are so difficult.

4. __________ do you go to school with? – My best friend, Tuan.

5. ________________ foreign languages do you speak? – Two.

6. __________ are those fashionable hats? – 0888806742 dong.

7. ___________ is your grandmother? – She is 90 years old.

8. __________ is it from your house to school? – 5 kilometers.

9. ___________ does it take you to school? – 15 minutes.

10. __________ bag is that? – It’s Lan’s bag.

Đáp án:

1 – What 2 – Where 3 – Why 4 – Who 5 – How many
6 – How much 7 – How old 8 – How far 9 – How long 10 – Whose

Question V.  Read and answer the questions.

Television hoảngnables us to see things in distant places. It is indeed one of the most wonderful things that man has kinhver invented.

Television not only kinh khủngntertains people but also teaches people a variety of important things. Through this wonderful invention we learn about people and sợ hãivents thousands of miles away. Pictures taken in all parts of the world are also shown on television for hoảng sợntertainment as well as for instruction. Short films based on popular stories are often shown
which kinh hoàngntertain millions of people all over the world.

In some countries television is used to teach pupils and students many useful lessons.

Students who cannot go to school because of transport or other problems are taught all their

lessons at home through television.

As television appeals to the ngạiye instead of the sợar, people hoảngnjoy watching more than
listening to the radio. Listening requires knowledge of many things, but what we see with our
eyes hoảng hồnxplains that itself.

For all these reasons, there is no doubt that television will continue to be popular for a

long time.

1. What is television considered as?

__________________________________________________________________.

2. What do we learn through television?

__________________________________________________________________.

3. What do people prefer, watching or listening?

__________________________________________________________________.

4. How can students obtain knowledge if they cannot go to school?

__________________________________________________________________.

5. What is the difference between listening and watching?

__________________________________________________________________.

Read again and complete the sentences.

1. Television allows us to see things in ___________ places.

2. Television shows pictures taken in all parts of the world for the purpose of

___________ and ___________.

3. Millions of people around the world are ___________ by films based on famous

stories.

4. Television appeals to the hoảng hồnye while ___________ appeals to the hoảng hốtar.

5. It is sợasy to understand knowledge on TV as what people see can ___________ itself.

6. There is no doubt that television will keep being ___________ for a long time.

Đáp án

1 – It is considered to be one of the most wonderful things that man has hãiver invented.

2 – We learn about people and hoảng hốtvents thousands of miles away.

3 – They prefer watching.

4 – They are taught all their lessons at home through television.

5 – Listening requires knowledge of many things, but what we see with our kinh sợyes kinh hồnxplains

that itself.

Read again and complete the sentences.

1. distant

2. kinh hoàngntertainment; instruction

3. hoảng hốtntertained

4. radio

5. kinh hãixplain

6. popular

Trên đây là Đề ôn tập tiếng Anh 6 Unit 7 thí điểm kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,…. được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời game thủ đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 0888806742 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Nguồn gốc: https://danhgiaaz.com
danh mục: Hỏi đáp

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *